gheengiena

Monday, May 16, 2011

~SELAMAT HARI GURU~ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 ~ SELAMAT HARI GURU ~


tanggal 16 mei 2011 - hari yang cukup indah untuk menyambut HARI GURU !  saya nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua guru-guru di Malaysia.. especially , cikgu-cikgu yang pernah mengajar aku .. di sekolah MGS(R)KL dan juga MGS(M)KL.. "JASAMU AMAT KU KENANG GURRUUUUUU..."


dari guru yang garang sampai laaa , guru yang sempoi.. sume character tu terjadi bersebab ! jangan la kite sebagai student asek aje nak mempersoalkan kenapa cikgu tu garang la.. kenape cikgu tu asek nak point ak laa..  maybe die point korang coz die taw .. u have potential.. then , die akan beri sedikit desakan .. supaya korang dapat maju kehadapan.... kan kan kan ? 


guru yang sempoi tu pulak .. maybe die suke akan kanak2.. then , die lebih mesra alam.. jadi jangan la anggap guru tuu macam kawan korang ye.. respect itu penting ! even , bergurau pon ngan cikgu.. hormat itu perlu ade ..
aku ingat lagi.. lecturer ak .. kat tempat baru ni ..UiTM shah alam ni .. ade sorg lecturer tuu.. nak kate die garang TIDAK ! tapiiii, die aspect ktorg ni dah pandaaiiii sangat sangat ! tau laa ktorg ni budak penerapan.. tapi, x kan la nak taw semua bende kan kan kan.. 


die ok kot ! tapii, yang angin nye kitorg.. klu bab tanye balek ape yang baru die ajar.. die boleh BANTAI GELAK ... waaa, suke cheq dengar ! 


kami pun agak2 mengadu dengan lecturer len... then , lecturer tu kate "yang rapat , gelak2 ngan kamu tula yang susah nak bagi markah ! , yang senyap .. yang grang tu la kadang2 senang nak kasi markah !"

terkejut kami mendengarkan ayt tu.. then , aku pon x nak dah mengadu atau ape.. just follow je care lecturer tuu.. 

p/s : we have to respect our lecturer as well as teachers.. even thought they are not teaching us ... 



finally , HAPPY TEACHERS DAY to all my teachers and lecturers...  

2 comments:

  1. hai...salam kenal...nice blog, nice entry...^^

    ReplyDelete
  2. hehe :)salam perkenalan juge .. thankyou.. u too..

    ReplyDelete